Bekende Energieleveranciers

Geen huishouden kan zonder energie en er zijn dan ook tientallen energieleveranciers actief op de Nederlandse markt. Het gaat dan om nog relatief onbekende aanbieders, maar ook juist hele bekende namen. Wij hebben hieronder enkele bekende energieleveranciers voor jullie op een rijtje gezet:

Eneco

Eneco bestaat alweer sinds 1995 en heeft ruim twee miljoen huishoudens in het klantenbestand staan. Eneco is ontstaan uit een fusie van diverse energiebedrijven. Maar het bedrijf richt zich niet alleen op de Nederlandse markt, Eneco is ook actief in landen als België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. 55 gemeenten in ons land beschikken over de aandelen van het bedrijf.

Eneco steekt de meeste tijd aan duurzame energie, het doel is dan ook om iedereen aan deze energie te helpen. Het energiebedrijf Oxxio is ook onderdeel van Eneco, maar werkt onder zijn eigen naam.

BudgetEnergie

Energieleverancier BudgetEnergie is nog relatief jong en bestaat pas sinds 2011. Op dit moment maken ongeveer honderdduizend huishoudens gebruik van dit bedrijf. In een zeer korte periode is BudgetEnergie uitgegroeid tot één van de grotere energiebedrijven van ons land. Het bedrijf werkt voornamelijk online en mag gezien worden als een heuse prijsvechter.

EnergieFlex

De Nederlandse energieleverancier EnergieFlex is ook een prijsvechter, maar probeert op een zeer bijzondere wijze de bedragen zo laag als mogelijk te houden. EnergieFlex richt zich op oplossingen om jouw energieverbruik zo laag als mogelijk te houden. Daarnaast is het mogelijk om bij dit bedrijf Prepaid Energie aan te schaffen, daarmee zijn zij de enige in Nederland.