Overstappen

Sinds 2004 hebben wij burgers het recht om zelf te switchen tussen gas of stroomleverancier. Zodra jouw energiecontract is verlopen, kan er over worden gestapt van energie. Maar dat kan ook bij een verhuizing of bij onvrede over jouw huidige leverancier.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen van leverancier is ontzettend gemakkelijk en zal slechts enkele minuten in beslag nemen. Check goed welke keuzes er allemaal zijn, want jij kan gegarandeerd geld besparen op de energierekening. Maak gebruik van een energievergelijksite of surf direct naar de website van de leveranciers. Binnen enkele muisklikken ben jij al overgestapt en blijven de euro’s in jouw portemonnee. Zelf zal je helemaal niks merken van de overstap, aangezien het vooral een administratieve handeling zal zijn. Jij blijft gewoon aangesloten op het energienet.

Voordelen van een overstap

Er zijn veel mensen die denken dan een overstap veel rompslomp is en dat het zo nu en dan gruwelijk mis kan gaan. Toch klopt dat helemaal niet. Overstappen van energieleverancier kost maar een paar minuutjes. Vul de gegevens in, kies de juiste leverancier en de overstap is succesvol afgerond. Er kunnen elk jaar weer honderden euro’s worden bespaard, overstappen is kosteloos en de leveranciers stunten van met speciale acties waar jij gebruik van kan gaan maken.