Groene Stroom

Groene stroom is vliegensvlug erg populair geworden in Nederland. Deze stroom wordt opgewerkt uit zon, waterkracht, wind, warmtekracht en zelfs biomassa. Deze milieuvriendelijk energie plaatst deze stroom samen met de ‘normale’ stroom op het elektriciteitsnet. Deze energie komt vervolgens terecht bij de consumenten. De gebruiker zal niet merken dat het om groene stroom gaat, maar is onderhand toch zeer milieubewust bezig.

Stroomnet

Wanneer jij groene stroom aanschaft, zal dit dezelfde energie zijn als grijze stroom. Dit komt omdat er maar één stroomnet aanwezig is en alle soorten stroom hier doorheen gaan. Jij kan dus ook zomaar energie gebruiken van kolencentrales, maar ook van windmolens. Maar jij zal er wel van verzekerd zijn dat er groene stroom voor jou zal worden opgewekt van onuitputtelijke bronnen.

Groene stroom is wel van belang

Jij vraagt jezelf zeker af, als ik niet de garantie heb dat ik groene stroom zal gebruiken, waarom zou ik het dan nemen? Door groene stroom te kopen zal er meer duurzame energie worden opgewekt, wat direct een positief effect zal hebben op het milieu. Het is als het ware een investering voor in de toekomst en dat kan nooit kwaad.

Prijs van groene stroom

Groene stroom wordt op een duurzame wijze opgewekt en dat is momenteel duurder dan wanneer dat in een kolencentrale gebeurd. Desondanks zijn de prijzen van groene stroom nog relatief gelijk met grijze stroom, er zijn zelfs energieleveranciers te vinden die de duurzame stroom goedkoper aanbieden dan de ‘normale’ energie.